De voordelen van nieuwbouw bedrijfspand ten opzichte van bestaande bouw

U bent op zoek naar nieuwe bedrijfshuisvesting en twijfelt of u moet kiezen voor bestaande bouw danwel nieuwbouw. Een logische overweging. Nieuwbouw biedt u echter de nodige voordelen waar we u graag over willen informeren.

1. Lage rente

De afgelopen jaren kampen we met een zeer lage rente waarbij het aanhouden van liquide middelen er zelfs voor zorgt dat u een negatieve rente moet vergoeden aan uw bank. Dit heeft gezorgd voor een jacht naar rendement waardoor de aandelenkoersen sterk zijn gestegen en zich uiteindelijk veel beleggers op de vastgoedmarkt hebben gestort.

Dit alles heeft een sterk prijsopdrijvend effect gehad op de prijzen van het huidige vastgoed. De kosten van nieuwbouw blijven echter bespaard van deze gekte in de markt, waardoor nieuwbouw veelal goedkoper zal uitvallen.

2. Flexibiliteit

Als u kiest voor nieuwbouw heeft u daarnaast volledige flexibiliteit om het pand exact te laten voldoen aan uw wensen. Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat uw pand aan al uw eisen voldoet op het gebied van de milieubelasting. Een nieuw pand is gemakkelijk energie neutraal uit te voeren. Bij bestaande bebouwing is het vaak moeilijk en prijzig om isolatiewaarden van het pand of de methodiek van verwarmen aan te passen aan de huidige eisen.

3. Waar te beginnen

We kunnen ons voorstellen dat u er tegen op ziet om nieuwbouw te gaan onderzoeken. Tenslotte waar begin je met het zoeken van een geschikte kavel, een geschikt ontwerp, wat zijn dan de kosten etc etc. . .

Ontdek hoe wij dat aanpakken met de Derckx methode