projecten

The robots are coming

BMO

mens

Samen aanpakken !

Patrick van Bree

#1

wet

Omdat we zo zijn en omdat we goed zijn in ons werk. We doen geen beloftes die we niet waar kunnen maken.

We doen wat we beloven! Ons woord is... wet.

Nieuwbouw bedrijfspand

BMO

Het project

The robots are coming. . .

Met deze tekst op een metershoog reclamebord werd de nieuwbouw van BMO op bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert aangekondigd. De afgelopen jaren maakt de organisatie een onvoorstelbare groei door. Gebrek aan ruimte werd een structureel probleem. Om dit probleem op te lossen en daarbij ook rekening houden met de groeiambities zijn BMO en Derckx samen gaan zitten en is een toekomstbestendig masterplan ontworpen.

Dit heeft geleid tot de aankoop van een grondstuk van ruim 1 hectare grond waarop de eerste fase van de nieuwbouw is gerealiseerd. Dit bedrijfspand voldoet aan alle wensen en eisen van BMO Automation en BMO Precision Parts. Daarbij biedt de locatie volop mogelijkheden om toekomstige ambities te kunnen realiseren.
Van ontwerp tot bouw. We doen wat we beloven. Ons woord is…. wet.

Het 35 meter lange en 4 meter hoge stalen vakwerkspant achter de glazen facade met kenmerkende witte omkadering vormt de blikvanger van het kantoor van BMO. Geproduceerd in eigen werkplaats is dit letterlijk een stukje vakwerk waar Martin Claessens vol trots aan terug denkt.

projecten

Dé grondlegger van traprenovatie

Upstairs traprenovatie

mens

Vakmanschap !

Koos Sentjens

#2

wet

We behandelen iedereen met respect. Van opdrachtgever tot leverancier. Dat geldt voor alle mensen van Derckx. Zo is Derckx.

Doe zoals je gedaan wilt worden.

Nieuwbouw bedrijfspand

Upstairs traprenovatie

Het project

Voordat Upstairs eind jaren 90 het begrip traprenovatie introduceerde was dit een concept wat nog totaal onbekend was in de markt. De pionier van toen is nu hét toonaangevende bedrijf op het gebied van traprenovatie en zoveel meer.

Een nijpend ruimtegebrek op alle fronten was de aanleiding voor Upstairs om contact op te nemen met Derckx. Het personeelsbestand is de afgelopen 9 jaar verdriedubbeld waarbij behalve de alom bekende traprenovatie ook het productiebedrijf van Dijk Postforming & Vlakverlijming tot de Upstairs holding behoort. Kantoorruimte, opslagruimte, stallingsruimte, parkeerruimte, overal is er te weinig van. Een onderzoek van de uitbreidingsmogelijkheden op eigen terrein leert al snel dat dit geen oplossing is. Gelukkig staat het pand van de buren te koop dus de beslissing is snel gemaakt.

Voor deze locatie wordt een optimaal ontwerp gemaakt waarin alle wensen en eisen van het programma van eisen zijn verwerkt waardoor een toekomstbestendig bedrijfspand ontstaat.
Na een intensief vergunningentraject waarbij de onderscheidende kennis, expertise en het netwerk van Derckx haar waarde bewijst, wordt gestart met de nieuwbouw wat uiteindelijk leidt tot het plaatje van een eindresultaat zoals het nu te bewonderen is.

Het traject van ontwerp tot oplevering kenmerkt zich door een open, no nonsens communicatie met respect voor eenieders rol en positie binnen het project. Dit geheel in lijn met de wetten van Derckx, doe zoals je gedaan wilt worden.

Of zoals Ludwig Oerlemans als calculator betrokken bij met name de ontwerpfase zo kenmerkend stelt: “We rennen zo hard als nodig is. “

projecten

Slimme oplossingen voor documentverwerking.

Green Nederland

mens

Complexe engineering is genieten.

Lion Roosen

#3

wet

Omdat we weten dat half werk of halve oplossingen altijd leiden tot irritatie of erger. Omdat we doen zoals we gedaan willen worden.

Als we iets doen, doen we het goed. Altijd.

Nieuwbouw bedrijfspand Schinnen

Green Nederland

Het project

We brengen in deze graag wet 3 onder de aandacht: Als we iets doen, doen we het goed. Altijd. Green Nederland is op een zichtlocatie gevestigd en zocht iets bijzonders. Iets markants. Het eerste schetsontwerp was een schot in de roos. Opdrachtgever direct verkocht en ons ontwerp dus ook. Het feit dat we aan het ontwerp een gekoppelde uitgebreide kostenindicatie presenteerden samen met het voorbereidende werk met betrekking tot het bestemmingsplan, beeld-/kwaliteit en het bouwbesluit overtuigde de opdrachtgever meteen.

Derckx was de juiste partner voor de ontwikkeling en realisatie van zijn nieuwe bedrijfspand. Namens Derckx speelde onder andere Lion Roosen een grote rol bij deze opdracht. Een buitenkansje volgens Lion want: Complexe engineering waarbij maakbaarheid en kwaliteit door het team tegen het licht worden gehouden. Dat is genieten. Derckx heeft bij Green Nederland dan ook diverse voordelen bewezen. Denk aan:

1. Ontwerp en realisatie in één hand onder één dak;
2. Expertise in eigen huis vanaf ontwerp naar vergunningverlening tot realisatie;
3. Project- en procesbeheersing.

projecten

Innovatie in schuim.

Sekisui Alveo

mens

Als er een bijzondere prestatie nodig is.

Roger Weerts

#4

wet

Geen mens is hetzelfde. Dus ook opdrachtgevers zijn uniek. Met unieke vragen die om echte oplossingen of een andere aanpak vragen. Soms groot. Soms klein. Maar wel altijd.

Iedere opdrachtgever en ieder project is uniek.

Uitbreiding en herbouw diverse productie- en opslagruimtes

Sekisui Alveo

Het project

Sekisui Alveo is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardig polyolefineschuim voor zeer uiteenlopende toepassingen. Een grote onderneming waarvoor Derckx de herbouw (na een brand), de verbouw en uitbreidingen gerealiseerd heeft. Daar mee laat Derckx zien dat het niet alleen de perfecte partner is voor het MKB maar juist ook voor het grootbedrijf omdat Derckx alle disciplines in zich verenigt. Van eerste schetsontwerp en kostenraming tot budgettering en vervolgens van het definitief ontwerp plus prijsopgave naar het vergunningentraject tot en met de uiteindelijke realisatie en oplevering. Een multidisciplinaire samenwerking in bouwteamverband met diverse (interne klanten) als opdrachtgever. Derckx heeft deze grote opdracht volbracht in een volledig operationeel (5 ploegen/volcontinue) productiebedrijf waarbij de lopende bedrijfsactiviteiten nauwelijks verstoord mochten worden.

Iedere opdrachtgever en ieder project is uniek zegt wet 4 van Derckx. Dat gold zeker voor dit project met een groot bedrijf als opdrachtgever. Een bedrijf met eigen dynamiek, eigen belangen en krachten. Derckx paste zich aan en vulde het meer dan prima in. Mede dankzij onze Roger Weerts die, typisch Derckx, bijzonder presteert op het moment dat daarom gevraagd wordt.

projecten

Partner in agribusiness.

Royal Reesink

mens

Onze uitdaging? Verwachtingen overtreffen.

Patrick Bakens

#5

wet

Omdat we precies weten waar we aan beginnen, weten we ook hoe we eindigen. Ook als we, en heel af en toe gebeurt dat, verrast worden, nemen we onze verantwoordelijkheid.

Onze begroting is onze factuur. Meerwerk bestaat niet.

Dochterbedrijf Reesink
Technische Handel Nieuwbouw pand Apeldoorn

Royal Reesink

Het project

Royal Reesink is een grote onderneming met meerdere vestigingen en regelmatige huisvestingsvraagstukken. Tot Derckx kenmerkte die vraagstukken zich door uitputtende processen en onvermijdelijke budgetoverschrijdingen. Bij de eerste opdracht via Derckx werd Royal Reesink verrast door een teruggave op basis van minder werk. Een ongekende sensatie die ertoe heeft geleid dat Reesink nu een terugkerende klant is die alle vraagstukken op het gebied van huisvesting bij Derckx neerlegt.

Collega Edo Dankaart weet waarom wij bij Reesink aan de bal blijven: Elke keer weer zorgen dat de verwachtingen worden overtroffen. Dat is onze uitdaging. Onze goede naam vestigden wij door ons aan wet 5 te houden: Onze begroting is onze factuur. Meerwerk bestaat niet. Royal Reesink bevestigt het graag. Wij spreken inmiddels met betrekking tot deze opdrachtgever van Partnership 2.0.

projecten

Met liefde

Heerschap Groep

mens

Mooi ontwerp. Strak budget.

Ruben van den Heuvel

#6

wet

En dat doen we. Het hoort bij ons werk. Omdat we het altijd doen, weten we waar we aan beginnen.

Wij nemen alle zorgen uit handen.

Nieuwbouw bedrijfspand

Heerschap Groep

Het project

Met liefde…
Dat is de ondertitel welke Heerschap gebruikt in haar vernieuwde huisstijl. Net als haar huisvesting was ook de huisstijl aan vervanging toe. Een ondertitel welke ook naadloos bij Derckx past. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat beide organisatie en de mensen die er werken zo goed matchen. Het is altijd prettig om samen te werken met gelijkgestemden.

De opdracht bij aanvang was nog niet zo eenvoudig. Bouw een bakkerij welke voldoet aan de modernste technieken en hygiënestandaarden waarbij het brood, vlaai en banket op ambachtelijke wijze bereid wordt. Behalve bakkerij Heerschap bestaat de Heerschap groep uit een zestal supermarkten waarvan het hoofdkantoor ook een plek in het nieuwe pand moet krijgen.

Een mooie uitdaging waarin team Derckx graag haar tanden in wilde zetten.
Na een kavelstudie waarbij meerdere locaties in de regio onder de loep genomen zijn, valt de keuze uiteindelijk op een hoekkavel op bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert.

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever en een op bakkerij inrichtingen gespecialiseerde adviseur worden diverse varianten in lay-out en routing van productie, opslag, logistiek en kantoorruimtes uitgewerkt. Op basis van de optimale plattegrond wordt vervolgens het ontwerp verder esthetisch uitgewerkt rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever voor wat betreft uitstraling, comfort, voedselveiligheid en niet op de laatste plaats het beschikbare budget.

Een kolfje naar de hand van ontwerper Ruben van den Heuvel: “Mooi ontwerp, strak budget daar hou ik van. Daarnaast de uitdaging om het ambachtelijke en traditionele te combineren met het moderne en industriële. Het resultaat is een strak vormgegeven pand waarbij industriële materialen als staal en metalen dak- en wandbekleding gecombineerd worden met natuurlijke materialen als beton en hout”.

Na afronding van het vergunningstraject start de realisatie waarbij eens te meer bewezen wordt dat een optimale voorbereiding zich vertaalt in een vlekkeloze uitvoering. Het eindresultaat is een pand om door een ringetje te halen en een project welke keurig binnen planning en budget opgeleverd wordt. Belangrijker nog een opdrachtgever welke meer dan content is met het hele traject en het eindresultaat in bijzonder en medewerkers welke zich vanaf de eerste dag thuis voelen in hun nieuwe omgeving. Bouwteam samenwerking in optima forma.

projecten

De naam in presentatiesystemen.

Promic

mens

Als het strak moet…

Sjeng Boonen

#7

wet

Als je alles regelt en veel ervaring hebt, is dat minder moeilijk dan het lijkt.

We halen de planning. Punt.

Nieuwbouw bedrijfspand Nederweert

Promic

Het project

“Oog voor detail, is oog voor het unieke.” Dat is het motto van Promic uit Nederweert. Een grote speler in de wereld van presentatiesystemen ofwel displays. Bij Promic ademt alles de absolute wil om topkwaliteit te leveren. Ook als het spannend wordt en bij de bouw van hun nieuwe pand werd het spannend. In verband met de verkoop en snelle overdracht van het oude pand, werd de doorlooptijd voor het nieuwe pand extreem kort.

Opdrachtgever, architect en Derckx realiseerden zich dat terdege en formeerden een bouwteam dat alleen kon slagen als er ook als team en slim zou worden gewerkt. Bijvoorbeeld door zoveel als mogelijk met prefab-elementen te werken. De samenwerking bleek 100% goed te werken. Het nieuwe pand van Promic was op tijd klaar en, volgens wens, een echte blikvanger. Onze opdrachtgever is inmiddels wellicht onze grootste ambassadeur. En een betere vertegenwoordiging van Derckx kunnen we ons niet voorstellen.

Een voorbeeld in optima forma van wet 7 van Derckx: we halen de planning. Punt.

Promic was teamwerk van Derckx. Sjeng Boonen werkte aan de strakke luifel. Daar is Sjeng nogal goed in.

projecten

Producent van Koude- en Warmtewisselaars

Freddomatic

mens

Iedere bouw is uniek

Bjorn Dreesen

#8

wet

Daar hebben we niets aan toe te voegen.

Een oplevering is een feestje. Want alles klopt.

Nieuwbouw na bedrijfsbrand

Freddomatic

Het project

Een locatie midden in een woonwijk van Maastricht is op zijn zachtst gezegd geen ideale locatie voor een producent van complexe warmtewisselaars voor de koeltechnische industrie welke zijn producten over de hele wereld afzet. Begonnen als importeur en groothandel van koeltechnische componenten is Freddomatic tegenwoordig uitgegroeid tot een belangrijke ontwerper én producent van maatwerk en serieproductie warmtewisselaars voor bedrijfsmatig koelen en vriezen.

Het bestaande bedrijfspand wat in de loop der jaren diverse malen is uitgebreid en aangepast voldoet al enige tijd niet meer aan de ambities van het bedrijf. Een efficiënt ingericht productie- en logistiek proces welke noodzakelijk is om de technologisch hoogwaardige producten te vervaardigen, is ver te zoeken. Voldoende reden dus om contact op te nemen met Derckx.
Vanaf het eerste contact klikt het op persoonlijk alsook op bedrijfsmatig vlak. Een gedeelde filosofie en visie hoe het project zowel organisatorisch alsook ontwerp- en uitvoeringstechnisch vorm te geven, zijn de basis voor de succesvolle samenwerking.

Het resultaat:
… een super tevreden en trotse opdrachtgever welke we met recht een ambassadeur van Derckx mogen noemen
… een plaatje van een pand
… een optimaal opererend en efficiënt ingericht productie en logistiek proces
… tevreden medewerkers van Derckx met Bjorn Dreesen voorop: “Als monteur te werken aan een project waarbij de hele uitvoering zo soepel verloopt, is een genot om deel van uit te maken en maakt het ’s morgens vroeg opstaan een stukje minder erg.”

Freddomatic en Derckx: a match made in heaven.

projecten

ICT met service voorop.

Cutech

mens

Tot volle tevredenheid.

Frank Tullemans

#9

wet

Uw nieuwbouw is de bevestiging van uw succes. Een uniek moment voor u en uw bedrijf. Dat moet vooral ook een mooi moment zijn. Voor u en voor ons.

De nieuwbouw is de kroon op uw werk. Wij begrijpen dat.

Nieuwbouw bedrijfspand Heerlen

Cutech

Het project

Cutech benaderde voor de nieuwbouw drie bedrijven waaronder Derckx. De ondernemer in kwestie had zelf al een, laten we zeggen rudimentair, ontwerp gemaakt en vroeg partijen naar een prijs. Derckx ontmoette in dat gesprek een bevlogen, ambitieuze ondernemer en besloot een eigen koers te varen en dus ook een eigen ontwerp te presenteren. Kwalitatief hoogstaand met oog voor detail. Met alle risico’s van dien.

Tot ons grote genoegen koos de opdrachtgever voor ons ontwerp en onze bouw en dat leidde tot een bijzonder gebouw, een trotse en tevreden opdrachtgever en een oplevering volgens het boekje en belangrijker, volgens onze wet nummer 9: nieuwbouw is de bevestiging van uw succes. Een uniek moment voor u en uw bedrijf. Dat moet vooral ook een mooi moment zijn. Voor u en voor ons. Medeverantwoordelijk voor dat mooie moment was onder andere collega Frank Tullemans onder zijn motto: Een tevreden klant is waar wij het iedere dag voor doen.