projecten

The robots are coming

BMO

mens

Samen aanpakken !

Patrick van Bree

#1

wet

Omdat we zo zijn en omdat we goed zijn in ons werk. We doen geen beloftes die we niet waar kunnen maken.

We doen wat we beloven! Ons woord is... wet.

Nieuwbouw bedrijfspand

BMO

Het project

The robots are coming. . .

Met deze tekst op een metershoog reclamebord werd de nieuwbouw van BMO op bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert aangekondigd. De afgelopen jaren maakt de organisatie een onvoorstelbare groei door. Gebrek aan ruimte werd een structureel probleem. Om dit probleem op te lossen en daarbij ook rekening houden met de groeiambities zijn BMO en Derckx samen gaan zitten en is een toekomstbestendig masterplan ontworpen.

Dit heeft geleid tot de aankoop van een grondstuk van ruim 1 hectare grond waarop de eerste fase van de nieuwbouw is gerealiseerd. Dit bedrijfspand voldoet aan alle wensen en eisen van BMO Automation en BMO Precision Parts. Daarbij biedt de locatie volop mogelijkheden om toekomstige ambities te kunnen realiseren.
Van ontwerp tot bouw. We doen wat we beloven. Ons woord is…. wet.

Het 35 meter lange en 4 meter hoge stalen vakwerkspant achter de glazen facade met kenmerkende witte omkadering vormt de blikvanger van het kantoor van BMO. Geproduceerd in eigen werkplaats is dit letterlijk een stukje vakwerk waar Martin Claessens vol trots aan terug denkt.

projecten

Dé grondlegger van traprenovatie

Upstairs traprenovatie

mens

Vakmanschap !

Koos Sentjens

#2

wet

We behandelen iedereen met respect. Van opdrachtgever tot leverancier. Dat geldt voor alle mensen van Derckx. Zo is Derckx.

Doe zoals je gedaan wilt worden.

Nieuwbouw bedrijfspand

Upstairs traprenovatie

Het project

Voordat Upstairs eind jaren 90 het begrip traprenovatie introduceerde was dit een concept wat nog totaal onbekend was in de markt. De pionier van toen is nu hét toonaangevende bedrijf op het gebied van traprenovatie en zoveel meer.

Een nijpend ruimtegebrek op alle fronten was de aanleiding voor Upstairs om contact op te nemen met Derckx. Het personeelsbestand is de afgelopen 9 jaar verdriedubbeld waarbij behalve de alom bekende traprenovatie ook het productiebedrijf van Dijk Postforming & Vlakverlijming tot de Upstairs holding behoort. Kantoorruimte, opslagruimte, stallingsruimte, parkeerruimte, overal is er te weinig van. Een onderzoek van de uitbreidingsmogelijkheden op eigen terrein leert al snel dat dit geen oplossing is. Gelukkig staat het pand van de buren te koop dus de beslissing is snel gemaakt.

Voor deze locatie wordt een optimaal ontwerp gemaakt waarin alle wensen en eisen van het programma van eisen zijn verwerkt waardoor een toekomstbestendig bedrijfspand ontstaat.
Na een intensief vergunningentraject waarbij de onderscheidende kennis, expertise en het netwerk van Derckx haar waarde bewijst, wordt gestart met de nieuwbouw wat uiteindelijk leidt tot het plaatje van een eindresultaat zoals het nu te bewonderen is.

Het traject van ontwerp tot oplevering kenmerkt zich door een open, no nonsens communicatie met respect voor eenieders rol en positie binnen het project. Dit geheel in lijn met de wetten van Derckx, doe zoals je gedaan wilt worden.

Of zoals Ludwig Oerlemans als calculator betrokken bij met name de ontwerpfase zo kenmerkend stelt: “We rennen zo hard als nodig is. “

projecten

Where vision gets built

Wyckerveste

mens

Complexe engineering is genieten.

Lion Roosen

#3

wet

Omdat we weten dat half werk of halve oplossingen altijd leiden tot irritatie of erger. Omdat we doen zoals we gedaan willen worden.

Als we iets doen, doen we het goed. Altijd.

Herontwikkeling Valkenburg

Wyckerveste

Het project

Wyckerveste is een projectontwikkelaar welke bijzondere projecten realiseert. Bij vele van deze projecten is Derckx betrokken, soms logistieke panden zoals Derckx er vele realiseert, maar soms ook bij heel markante ontwikkelingen zoals Par’Course, waar een uitgebalanceerd en vernieuwend aanbod op het gebied van: sport, leisure, hotellerie, retail en gastronomie samenkomt.

Derckx kreeg de opdracht om enkele van de oude panden om te bouwen tot moderne, aansprekende gebouwen. Er werd gekozen voor uitbouwen en een gevelbekleding van cortenstaal. Een mooie uitdaging welke bij Derckx op zijn plaats was. Tenslotte, als we iets doen, dan doen we het goed. Wet #3

projecten

Go out there and enjoy your rides

Rehall Outerware

mens

Als er een bijzondere prestatie nodig is.

Roger Weerts

#4

wet

Geen mens is hetzelfde. Dus ook opdrachtgevers zijn uniek. Met unieke vragen die om echte oplossingen of een andere aanpak vragen. Soms groot. Soms klein. Maar wel altijd.

Iedere opdrachtgever en ieder project is uniek.

Nieuwbouw bedrijfsruimte

Rehall Outerware

Het project

Ronald Smits de founder van Rehall maakt een meer dan mooie groei door met zijn bedrijf. Rehall levert diverse ski-kledinglijnen, welke via vele kanalen worden afgezet in Nederland. Een prachtig succes verhaal gebaseerd op de style en smaak van deze ras ondernemer.

Het was dan ook logisch dat het nieuwe pand moest aansluiten bij deze filosofie. Derckx ontwierp een pand met een prachtig lijnen spel waarbij ook in het gebouw alleen de mooiste en beste materialen gebruikt mochten worden. Een pand dat deze ondernemer dan ook past als geen ander.

projecten

Koploper in hydraulische en elektrische aandrijftechniek

Royal Reesink

mens

Onze uitdaging? Verwachtingen overtreffen.

Patrick Bakens

#5

wet

Omdat we precies weten waar we aan beginnen, weten we ook hoe we eindigen. Ook als we, en heel af en toe gebeurt dat, verrast worden, nemen we onze verantwoordelijkheid.

Onze begroting is onze factuur. Meerwerk bestaat niet.

Dochterbedrijf Reesink
Motrac Industries pand Zutphen

Royal Reesink

Het project

Royal Reesink is een grote onderneming met meerdere vestigingen en regelmatige huisvestingsvraagstukken. In Derckx vond zij de partner om deze vraagstukken op een efficiënte en vlotte manier te realiseren. De afgelopen jaren zijn dan ook diverse panden ontworpen en gebouwd in o.a. Apeldoorn, Zevenaar, Valkenswaard en Zutphen.
Zo ook het pand van dochterbedrijf Motrac Industries. De huisvesting in Baak was te klein geworden en uitbreiding bleek niet mogelijk op de betreffende locatie. Natuurlijk werd Derckx ingeschakeld om de nieuwe huisvesting te ontwerpen en bouwen.

In 2020 werd het “state of the art” pand opgeleverd. Door de nieuwe ruimte kwamen er ook nieuwe kansen voor Motrac Industries. Dat resulteerde erin dat Derckx anderhalf jaar na de oplevering al werd benaderd voor een uitbreiding van het pand met 3.600 m2. Er was haast geboden, iets waar Derckx wel raad mee weet. In 8 maanden tijd werd de uitbreiding ontworpen, werden de vergunningen geregeld en het pand conform planning opgeleverd. We zijn tenslotte niet voor niets partners.

projecten

Met liefde

Heerschap Groep

mens

Mooi ontwerp. Strak budget.

Ruben van den Heuvel

#6

wet

En dat doen we. Het hoort bij ons werk. Omdat we het altijd doen, weten we waar we aan beginnen.

Wij nemen alle zorgen uit handen.

Nieuwbouw bedrijfspand

Heerschap Groep

Het project

Met liefde…
Dat is de ondertitel welke Heerschap gebruikt in haar vernieuwde huisstijl. Net als haar huisvesting was ook de huisstijl aan vervanging toe. Een ondertitel welke ook naadloos bij Derckx past. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat beide organisatie en de mensen die er werken zo goed matchen. Het is altijd prettig om samen te werken met gelijkgestemden.

De opdracht bij aanvang was nog niet zo eenvoudig. Bouw een bakkerij welke voldoet aan de modernste technieken en hygiënestandaarden waarbij het brood, vlaai en banket op ambachtelijke wijze bereid wordt. Behalve bakkerij Heerschap bestaat de Heerschap groep uit een zestal supermarkten waarvan het hoofdkantoor ook een plek in het nieuwe pand moet krijgen.

Een mooie uitdaging waarin team Derckx graag haar tanden in wilde zetten.
Na een kavelstudie waarbij meerdere locaties in de regio onder de loep genomen zijn, valt de keuze uiteindelijk op een hoekkavel op bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert.

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever en een op bakkerij inrichtingen gespecialiseerde adviseur worden diverse varianten in lay-out en routing van productie, opslag, logistiek en kantoorruimtes uitgewerkt. Op basis van de optimale plattegrond wordt vervolgens het ontwerp verder esthetisch uitgewerkt rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever voor wat betreft uitstraling, comfort, voedselveiligheid en niet op de laatste plaats het beschikbare budget.

Een kolfje naar de hand van ontwerper Ruben van den Heuvel: “Mooi ontwerp, strak budget daar hou ik van. Daarnaast de uitdaging om het ambachtelijke en traditionele te combineren met het moderne en industriële. Het resultaat is een strak vormgegeven pand waarbij industriële materialen als staal en metalen dak- en wandbekleding gecombineerd worden met natuurlijke materialen als beton en hout”.

Na afronding van het vergunningstraject start de realisatie waarbij eens te meer bewezen wordt dat een optimale voorbereiding zich vertaalt in een vlekkeloze uitvoering. Het eindresultaat is een pand om door een ringetje te halen en een project welke keurig binnen planning en budget opgeleverd wordt. Belangrijker nog een opdrachtgever welke meer dan content is met het hele traject en het eindresultaat in bijzonder en medewerkers welke zich vanaf de eerste dag thuis voelen in hun nieuwe omgeving. Bouwteam samenwerking in optima forma.

projecten

Nummer 1 in professioneel gereedschap

Toolnation

mens

Als het strak moet…

Sjeng Boonen

#7

wet

Als je alles regelt en veel ervaring hebt, is dat minder moeilijk dan het lijkt.

We halen de planning. Punt.

Nieuwbouw bedrijfspand Maastricht

Toolnation

Het project

Toolnation zag al vroeg de potentie van het internet als het gaat om de online verkoop van gereedschappen. Zij groeide dan ook uit naar een van de grootste leveranciers in Europa. En daar waar bedrijven groeien, ontstaat er behoefte aan nieuwe ruimte. Derckx bleek zorgde ervoor dat de verdere groei kan worden voortgezet vanuit een nieuw pand langs Maastricht Airport.

Een top locatie, welke vraagt om een top pand. Het pand kenmerkt zich door een prachtige belijning welke zijn gerealiseerd door aluminium luifels en laat zien waar Toolnation voor staat. Top kwaliteit. Door de snelle groei welke het bedrijf doormaakt was de planning cruciaal. De nieuwe magazijn ruimte was dringend nodig.

Derckx op het lijf geschreven. . . #wet 7: we halen de planning. Punt.

projecten

Producent van Koude- en Warmtewisselaars

Freddomatic

mens

Iedere bouw is uniek

Bjorn Dreesen

#8

wet

Daar hebben we niets aan toe te voegen.

Een oplevering is een feestje. Want alles klopt.

Nieuwbouw na bedrijfsbrand

Freddomatic

Het project

Een locatie midden in een woonwijk van Maastricht is op zijn zachtst gezegd geen ideale locatie voor een producent van complexe warmtewisselaars voor de koeltechnische industrie welke zijn producten over de hele wereld afzet. Begonnen als importeur en groothandel van koeltechnische componenten is Freddomatic tegenwoordig uitgegroeid tot een belangrijke ontwerper én producent van maatwerk en serieproductie warmtewisselaars voor bedrijfsmatig koelen en vriezen.

Het bestaande bedrijfspand wat in de loop der jaren diverse malen is uitgebreid en aangepast voldoet al enige tijd niet meer aan de ambities van het bedrijf. Een efficiënt ingericht productie- en logistiek proces welke noodzakelijk is om de technologisch hoogwaardige producten te vervaardigen, is ver te zoeken. Voldoende reden dus om contact op te nemen met Derckx.
Vanaf het eerste contact klikt het op persoonlijk alsook op bedrijfsmatig vlak. Een gedeelde filosofie en visie hoe het project zowel organisatorisch alsook ontwerp- en uitvoeringstechnisch vorm te geven, zijn de basis voor de succesvolle samenwerking.

Het resultaat:
… een super tevreden en trotse opdrachtgever welke we met recht een ambassadeur van Derckx mogen noemen
… een plaatje van een pand
… een optimaal opererend en efficiënt ingericht productie en logistiek proces
… tevreden medewerkers van Derckx met Bjorn Dreesen voorop: “Als monteur te werken aan een project waarbij de hele uitvoering zo soepel verloopt, is een genot om deel van uit te maken en maakt het ’s morgens vroeg opstaan een stukje minder erg.”

Freddomatic en Derckx: a match made in heaven.

projecten

We design your profit

Janssen 1877

mens

Tot volle tevredenheid.

Frank Tullemans

#9

wet

Uw nieuwbouw is de bevestiging van uw succes. Een uniek moment voor u en uw bedrijf. Dat moet vooral ook een mooi moment zijn. Voor u en voor ons.

De nieuwbouw is de kroon op uw werk. Wij begrijpen dat.

Nieuwbouw diverse warehouses

Janssen 1877

Het project

Vele duizenden meters warehouse mochten wij reeds voor Janssen Venlo realiseren. Waarom? . . . omdat we elkaars taal spreken.
Dagelijks zijn zowel Janssen als Derckx bezig om zich te verplaatsen in de klant, om zodoende een dienst te leveren die de verwachtingen overtreft. Daarvoor zijn geen ellenlange contracten nodig. Maar gewoon duidelijke afspraken en een partij die staat voor de afspraken die zij maakt.

Om deze reden weten Janssen en Derckx elkaar keer op keer te vinden als het gaat om nieuwe huisvesting. Geen ellenlange trajecten, maar snel en efficiënt nieuwe warehouses en kansen creëren. De filosofie van Janssen en Derckx.