projecten

Professionals in beeld, geluid & integratie.

Mediaservice

mens

We rennen zo hard als nodig is.

Patrick van Bree

#1

wet

Omdat we zo zijn en omdat we goed zijn in ons werk. We doen geen beloftes die we niet waar kunnen maken.

We doen wat we beloven! Ons woord is... wet.

Nieuwbouw na bedrijfsbrand

Mediaservice

Het project

Na een verwoestende brand bij Mediaservice in Maastricht, was er behoefte aan een goede, complete en snelle oplossing. Een partij die bij voorkeur alle zorgen uit handen neemt. Ontwerp en bouw in één hand heeft. Mensen die doen wat ze beloven. Voor wie een eenmaal gegeven woord een wet is. Kortom, een klus voor Derckx. En alhoewel Mediaservice en Derckx elkaar niet kenden, was onze manier van werken, van ontwerp tot bouw, doorslaggevend. We verwijzen graag naar onze eerste wet: We doen wat we beloven. Ons woord is… wet.

We hebben het totale project van eerste kennismaking tot en met oplevering binnen een jaar voor elkaar gekregen. Een behoorlijke prestatie, als zeggen we het zelf, want het was geen 1 op 1 nieuwbouw maar een nieuw ontwerp op basis van een nieuw programma van eisen. Eisen die alles te maken hadden met de groeistrategie van Mediaservice. Binnen Derckx heeft met name Patrick van Bree laten zien dat we hard rennen en nog harder als dat nodig is.

projecten

Horizontaal en verticaal transport.

Herpertz

mens

Iedere vorm in staal.

Koos Sentjens

#2

wet

We behandelen iedereen met respect. Van opdrachtgever tot leverancier. Dat geldt voor alle mensen van Derckx. Zo is Derckx.

Doe zoals je gedaan wilt worden.

Nieuwbouw bedrijfspand

Herpertz

Het project

Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging is dankzij het uitgebreide machinepark uitstekend in staat uw object zorgvuldig te verplaatsen, horizontaal en verticaal. Herpertz is het adres voor mobiele toren- en telekranen, vaste torenkranen, verreikers en heftrucks, intern machinetransport en fabrieksverhuizingen, speciaal transport, rijplatenverhuur en (inter)nationale truck- en busberging

Een partnership in optima forma. Herpertz is onze leverancier van hijsmiddelen. Het bedrijf heeft bij het prille begin het commitment naar ons uitgesproken. Samen zouden we de ontwikkeling en realisatie van het nieuwe bedrijfspand gaan realiseren. Als bouwteam. Hierbij moet opgemerkt worden dat het klantenbestand van Herpertz voor 90% uit collega-bedrijven van Derckx bestaat. Voor ons het bewijs dat onze filosofie van partnership en langdurige relaties zijn vruchten afwerpt ten opzichte van een korte termijn strategie op basis van prijs en inkoop.

Het was een meerjarig traject startend bij het in kaart brengen van mogelijke locaties/grondstukken. Per locatie heeft Derckx de voor- en nadelen en de (bouw)mogelijkheden in kaart gebracht. Nadat hier de definitieve keuze was gemaakt heeft Derckx de diverse mogelijke varianten qua lay-out en routing uitgewerkt. Op basis van de meest optimale variant kwam pas de uitwerking van de gebouwen qua architectonisch ontwerp en vormgeving aan de orde.

Voor het goede begrip, op het moment dat de schop de grond in ging waren we al ruim over de helft van het traject van samenwerking binnen het project. Hiermee onderscheiden we ons serieus van collega-bedrijven die pas in actie komen op het moment dat al het “denkwerk” is gedaan, de plannen geconcretiseerd en uitgewerkt zijn en het aankomt op scherp inkopen van wat iemand anders bedacht heeft. En scherp inkopen op het allerlaatste moment zonder diepgaande kennis levert doorgaans geen scherpe prijs op. En veel gedoe. Bij Herpertz bewees Derckx de kracht van de totale zorg voor een compleet traject. Daarnaast bewezen we de kracht van wet 2 van Derckx: doe zoals je gedaan wilt worden. Want wij zien onderaannemers als partners. Met kennis en relevante inbreng. We zien ze dus niet als verkapt verdienmodel. Dat maakt van onze partners gemotiveerde collega’s en dat werkt echt veel beter. Onze Koos Sentjens liet samen met zijn collega’s in deze casus zien dat we in staal alles kunnen. Ongeacht de vorm.

projecten

Slimme oplossingen voor documentverwerking.

Green Nederland

mens

Complexe engineering is genieten.

Lion Roosen

#3

wet

Omdat we weten dat half werk of halve oplossingen altijd leiden tot irritatie of erger. Omdat we doen zoals we gedaan willen worden.

Als we iets doen, doen we het goed. Altijd.

Nieuwbouw bedrijfspand Schinnen

Green Nederland

Het project

We brengen in deze graag wet 3 onder de aandacht: Als we iets doen, doen we het goed. Altijd. Green Nederland is op een zichtlocatie gevestigd en zocht iets bijzonders. Iets markants. Het eerste schetsontwerp was een schot in de roos. Opdrachtgever direct verkocht en ons ontwerp dus ook. Het feit dat we aan het ontwerp een gekoppelde uitgebreide kostenindicatie presenteerden samen met het voorbereidende werk met betrekking tot het bestemmingsplan, beeld-/kwaliteit en het bouwbesluit overtuigde de opdrachtgever meteen.

Derckx was de juiste partner voor de ontwikkeling en realisatie van zijn nieuwe bedrijfspand. Namens Derckx speelde onder andere Lion Roosen een grote rol bij deze opdracht. Een buitenkansje volgens Lion want: Complexe engineering waarbij maakbaarheid en kwaliteit door het team tegen het licht worden gehouden. Dat is genieten. Derckx heeft bij Green Nederland dan ook diverse voordelen bewezen. Denk aan:

1. Ontwerp en realisatie in één hand onder één dak;
2. Expertise in eigen huis vanaf ontwerp naar vergunningverlening tot realisatie;
3. Project- en procesbeheersing.

projecten

Innovatie in schuim.

Sekisui Alveo

mens

Als er een bijzondere prestatie nodig is.

Roger Weerts

#4

wet

Geen mens is hetzelfde. Dus ook opdrachtgevers zijn uniek. Met unieke vragen die om echte oplossingen of een andere aanpak vragen. Soms groot. Soms klein. Maar wel altijd.

Iedere opdrachtgever en ieder project is uniek.

Uitbreiding en herbouw diverse productie- en opslagruimtes

Sekisui Alveo

Het project

Sekisui Alveo is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardig polyolefineschuim voor zeer uiteenlopende toepassingen. Een grote onderneming waarvoor Derckx de herbouw (na een brand), de verbouw en uitbreidingen gerealiseerd heeft. Daar mee laat Derckx zien dat het niet alleen de perfecte partner is voor het MKB maar juist ook voor het grootbedrijf omdat Derckx alle disciplines in zich verenigt. Van eerste schetsontwerp en kostenraming tot budgettering en vervolgens van het definitief ontwerp plus prijsopgave naar het vergunningentraject tot en met de uiteindelijke realisatie en oplevering. Een multidisciplinaire samenwerking in bouwteamverband met diverse (interne klanten) als opdrachtgever. Derckx heeft deze grote opdracht volbracht in een volledig operationeel (5 ploegen/volcontinue) productiebedrijf waarbij de lopende bedrijfsactiviteiten nauwelijks verstoord mochten worden.

Iedere opdrachtgever en ieder project is uniek zegt wet 4 van Derckx. Dat gold zeker voor dit project met een groot bedrijf als opdrachtgever. Een bedrijf met eigen dynamiek, eigen belangen en krachten. Derckx paste zich aan en vulde het meer dan prima in. Mede dankzij onze Roger Weerts die, typisch Derckx, bijzonder presteert op het moment dat daarom gevraagd wordt.

projecten

Partner in agribusiness.

Royal Reesink

mens

Onze uitdaging? Verwachtingen overtreffen.

Edo Dankaart

#5

wet

Omdat we precies weten waar we aan beginnen, weten we ook hoe we eindigen. Ook als we, en heel af en toe gebeurt dat, verrast worden, nemen we onze verantwoordelijkheid.

Onze begroting is onze factuur. Meerwerk bestaat niet.

Dochterbedrijf Reesink
Technische Handel Nieuwbouw pand Apeldoorn

Royal Reesink

Het project

Royal Reesink is een grote onderneming met meerdere vestigingen en regelmatige huisvestingsvraagstukken. Tot Derckx kenmerkte die vraagstukken zich door uitputtende processen en onvermijdelijke budgetoverschrijdingen. Bij de eerste opdracht via Derckx werd Royal Reesink verrast door een teruggave op basis van minder werk. Een ongekende sensatie die ertoe heeft geleid dat Reesink nu een terugkerende klant is die alle vraagstukken op het gebied van huisvesting bij Derckx neerlegt.

Collega Edo Dankaart weet waarom wij bij Reesink aan de bal blijven: Elke keer weer zorgen dat de verwachtingen worden overtroffen. Dat is onze uitdaging. Onze goede naam vestigden wij door ons aan wet 5 te houden: Onze begroting is onze factuur. Meerwerk bestaat niet. Royal Reesink bevestigt het graag. Wij spreken inmiddels met betrekking tot deze opdrachtgever van Partnership 2.0.

projecten

De leverancier van de Benelux.

HTS Rubbertracks

mens

Mooi ontwerp. Strak budget.

Niels Derckx

#6

wet

En dat doen we. Het hoort bij ons werk. Omdat we het altijd doen, weten we waar we aan beginnen.

Wij nemen alle zorgen uit handen.

Nieuwbouw bedrijfspand

HTS Rubbertracks

Het project

HTS Rubbertracks levert de rubberen banden voor rupsvoertuigen en bijna alle materialen die daarmee samenhangen. Het bedrijf boekt onder andere succes door een hoge mate van leveringssnelheid. Dat vereist, gezien de vele formaten en variëteiten, veel opslagruimte en dus veel vierkante meters. Van meet af aan was de zoektocht naar de juiste locatie voor de nieuwbouw onderdeel van de vraag aan Derckx. Kort gezegd zocht Derckx voor HTS zoveel mogelijk opslagterrein (buiten) als mogelijk voor een zo scherp mogelijke prijs. HTS gaf daarbij aan open te staan voor niet-gebruikelijke oplossingen als verontreinigd terrein of locaties waarvan de bestemming nog zou moeten worden gewijzigd. Uiteraard heeft Derckx dit opgepakt en tot een goed einde gebracht. We lossen problemen nu eenmaal op. Dat is een integraal onderdeel van onze manier van werken.

Daarmee verwierf Derckx het vertrouwen van HTS en dat vertrouwen is optimaal gebleven tot en met de oplevering. Dat maakt HTS Rubbertracks tot een tevreden klant en, nog steeds, een echte pleitbezorger van de bouwteamformule van Derckx.

Van al onze wetten was hier met name wet 6 van Derckx een uitkomst: We nemen alle zorg uit handen. Mede aan de basis stond Niels Derckx met een sprekend ontwerp dat binnen budget gebouwd is. Uiteraard.

projecten

De naam in presentatiesystemen.

Promic

mens

Als het strak moet…

Sjeng Boonen

#7

wet

Als je alles regelt en veel ervaring hebt, is dat minder moeilijk dan het lijkt.

We halen de planning. Punt.

Nieuwbouw bedrijfspand Nederweert

Promic

Het project

“Oog voor detail, is oog voor het unieke.” Dat is het motto van Promic uit Nederweert. Een grote speler in de wereld van presentatiesystemen ofwel displays. Bij Promic ademt alles de absolute wil om topkwaliteit te leveren. Ook als het spannend wordt en bij de bouw van hun nieuwe pand werd het spannend. In verband met de verkoop en snelle overdracht van het oude pand, werd de doorlooptijd voor het nieuwe pand extreem kort.

Opdrachtgever, architect en Derckx realiseerden zich dat terdege en formeerden een bouwteam dat alleen kon slagen als er ook als team en slim zou worden gewerkt. Bijvoorbeeld door zoveel als mogelijk met prefab-elementen te werken. De samenwerking bleek 100% goed te werken. Het nieuwe pand van Promic was op tijd klaar en, volgens wens, een echte blikvanger. Onze opdrachtgever is inmiddels wellicht onze grootste ambassadeur. En een betere vertegenwoordiging van Derckx kunnen we ons niet voorstellen.

Een voorbeeld in optima forma van wet 7 van Derckx: we halen de planning. Punt.

Promic was teamwerk van Derckx. Sjeng Boonen werkte aan de strakke luifel. Daar is Sjeng nogal goed in.

projecten

Medische hulpmiddelen voordelig huren.

Medicura

mens

Iedere bouw is uniek.


Ronald van Helden

#8

wet

Daar hebben we niets aan toe te voegen.

Een oplevering is een feestje. Want alles klopt.

Nieuwbouw bedrijfspand Nederweert

Medicura

Het project

Bij Derckx weten we dat een tevreden klant een ambassadeur is en, bijna bij wet, leidt tot een nieuwe opdracht. Bij opdrachtgever Medicura was dit ook het geval maar anders. Het bedrijf groeide zo snel dat het pand uit de eerste samenwerking al snel te klein werd en dat leidde tot opdracht 2. Bij dezelfde opdrachtgever dus.

Ook hier waren we, twee keer, verantwoordelijk voor ontwerp en bouw en dat leidde tot twee keer toe tot een oplevering volgens wet 8: Een oplevering is een feestje. Want alles klopt. En, op het gevaar af dat het saai wordt, twee feestelijke opleveringen zonder een wanklank. We geven overigens eerlijk toe dat een tweede feestelijke oplevering bij een en dezelfde opdrachtgever ook leidt tot emoties van andere dan de feestelijke aard. We hebben immers veel, intensief en succesvol samengewerkt en dan is opleveren ook een beetje afscheid nemen. Et partir c’est mourir un peu, wist de Franse dichter Edmont Haraucourt al. Onze Ronald van Helden was vooral enthousiast over de diversiteit van de gebruikte materialen: “Dat maakt iedere bouw voor ons als montage teams uniek.”

projecten

ICT met service voorop.

Cutech

mens

Tot volle tevredenheid.

Frank Tullemans

#9

wet

Uw nieuwbouw is de bevestiging van uw succes. Een uniek moment voor u en uw bedrijf. Dat moet vooral ook een mooi moment zijn. Voor u en voor ons.

De nieuwbouw is de kroon op uw werk. Wij begrijpen dat.

Nieuwbouw bedrijfspand Heerlen

Cutech

Het project

Cutech benaderde voor de nieuwbouw drie bedrijven waaronder Derckx. De ondernemer in kwestie had zelf al een, laten we zeggen rudimentair, ontwerp gemaakt en vroeg partijen naar een prijs. Derckx ontmoette in dat gesprek een bevlogen, ambitieuze ondernemer en besloot een eigen koers te varen en dus ook een eigen ontwerp te presenteren. Kwalitatief hoogstaand met oog voor detail. Met alle risico’s van dien.

Tot ons grote genoegen koos de opdrachtgever voor ons ontwerp en onze bouw en dat leidde tot een bijzonder gebouw, een trotse en tevreden opdrachtgever en een oplevering volgens het boekje en belangrijker, volgens onze wet nummer 9: nieuwbouw is de bevestiging van uw succes. Een uniek moment voor u en uw bedrijf. Dat moet vooral ook een mooi moment zijn. Voor u en voor ons. Medeverantwoordelijk voor dat mooie moment was onder andere collega Frank Tullemans onder zijn motto: Een tevreden klant is waar wij het iedere dag voor doen.