Waarom is Derckx zo transparant

Derckx heeft met haar methodiek een antwoord proberen te geven op het traditionele bouwproces.

In het traditionele proces worden ontwerp en realisatie uit elkaar getrokken waarbij de realisatie vaak alleen nog maar prijs gedreven is. De aanbieder tegen de laagste prijs mag het maken waardoor een rat race to the bottom is ontstaan, welke de kwaliteit van het eindproduct vaak niet ten goede komt.

Het proces wordt opgeknipt in kleine deelgebieden waarbij een aaneenrijging van grijze gebieden en verantwoordelijkheden ontstaat met vertragingen en meerwerken ten gevolg.

Daarnaast wordt de expertise van de realiserende partij genegeerd. Deze wordt alleen uit gekozen op zijn prijs. Terwijl een andere methodiek van bouwen wellicht zou zorgen voor een vele malen betere prijs-kwaliteitsverhouding.

Derckx is ervan overtuigd dat haar methode wel voor de beste prijs-kwaliteit verhouding zorgt. Door te werken eigen ontwerpen, echt betrokken preffered suppliers, in de praktijk bewezen detaillering en produkten, zal er een beter eindproduct ontstaan.

Om de klant inzicht te geven in de keuzes welke gemaakt kunnen worden in het proces heeft Derckx daarom besloten compleet transparant te werken. Onze opdrachtgever weet welke keuzes gemaakt kunnen worden en welke prijsgevolgen deze hebben. Inkoopvoordelen in het proces komen ten goede aan de opdrachtgever en behoren niet tot het verdienmodel van Derckx.

Voordeel daarbij is dat Derckx haar onderaannemers betrekt op kennis en kunde, zij kunnen zich onderscheiden door een product of methodiek aan te bieden welke de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft. Zij weten dat de prijs welke zij offreren ook en hen toekomt en dat ze niet nog eens 3 keer worden uitgeknepen alvorens zij een project kunnen uitvoeren. Het gevolg is gemotiveerde mensen op de bouw welke alles op alles zullen zetten om voor Derckx als preffered supplier te kunnen blijven functioneren.

Voor u als opdrachtgever betekent dit een transparant proces waarbij u gegarandeerd bent van een op elkaar ingespeeld team dat alles op alles zal zetten om voor uw budget het kwalitatief meest hoogwaardige pand te realiseren.

Transparantie kan zo eenvoudig zijn. U weet wat wij verdienen. Wij zorgen dat wij uw vertrouwen verdienen.